2010. január 2., szombat

1.fejezet

Bocsánat kicsit rövidre sikeredett,legyen ez egy kis kóstoló,deremélem azért emészthető.Jó olvasást hozzá!;)

Fallen Angel

A helyiséget betöltő billentyűk zörgése egyre elviselhetetlenebbé vált,Aurélia szemei előtt pedig a fekete betűk kezdtek minél érdekesebb színben pompázni.Ha meg is próbált félrenézni az apró pöttyök az őrületbe kergették.Ebben a pillanatban mit nem adott volna egy saját,csendes kis irodának, ami csakis az övé.A "Strong"-nak dolgozott,mint újságíró.A lap a természetfeletti élőlényekkel foglalkozott.A lányt gyakorta rendelték ki egy-egy interjúra egy alakváltóhoz,a város fővámpírjáról,sőt a legutóbb még Lord Sinclairről,a mestermágusról is sikerült egy cikket készítenie.Beth a munkaadója este nyolcra követelte a kész szövegfájlt,házhoz rendelve,ennek ellenére még csak alig a felét írta meg.

*

Egy pár magassarkú ütemes koppanása hallatszott a padlózaton.Mintha egy pillanatra megszűnt volna dolgozni a nép és szemüket az ajtóra szegezték,szinte reménykedve,nehogy az öblös léptű Bethel találkozzon a tekintetük.Janet viharzott be,kezében két kávéval.Kész csoda,ha ez a tempó mellet marad még valami a poharakba.Janet tipikus modell alkat volt,úgy egyhetven magas lehetett,bőre sápadt,haja tűzvörös,ami most loknikban hullott vállára.Fehér inget,egy combközépig érő vörös szoknyát ,és egy hozzáillő magassarkút viselt.
-Lia,drágám meddig óhajtasz még a gép előtt görnyedni?Megfigyeléseim alapján már bő három órája el se mozdultál a helyedről.Tehát…talán tegnap megharapott az interjú alanyod,mert határozottan megszűntek az emberi szükségleteid?!-mondta,majd a kezében lévő poharakat letette az asztalra,és kezeit körbefonta mellei előtt.-Amúgy szia…
A szőke harsányan felkacagott.-Neked is szia,Janet.Elszaladt az idő,de nyolcra készen kell lennem ezzel a cikkel.-mosolyodott el,majd az egyik pohárért nyúlt.
-Éppen ezért jöttem,Beth küldött.Kérte,hogy toljad fel a seggedet a másodikra,hogy megnézd a saját fészked és a szárnyaid alá vedd azt az édes kis adoniszt.
Aurélia a kávé felét majdhogynem kiköpte.Fészket mondott?Tutira jól hallotta…saját irodát kap…
-Saját iroda?-kapta fel a fejét.
-És ami a legjobb,hogy a szomszédom leszel.-sikkantott fel a vörös majd a lány nyakába vetette magát.
A többi dolgozó mérges tekintettel méregette a lányt,s volt olyan ki egy pisszegést is megeresztett.
-Mi lesz akkor a cikkel?
-Haladékot kaptál holnapig.
Aurélia örömében feltapsolt.
Janet felsóhajtott.-Munka megszállott lettél szívi.Mikor is voltál utoljára valahol kikapcsolódni?
-Na de Janet nincs azzal semmi baj ha…-a lány mérges tekintete az övébe fúródott,ezáltal megakadályozta,hogy a szőke elterelhesse a témát.-Három hete.-felelte.
-Micsoda?!-sikított fel,mire megint csak dühös tekintetekkel találta magát szemben.-Jólvan megyünk már.-forgatta szemeit,majd karon ragadta a szőkét és a lift felé haladtak.
Már a liftben voltak,mikor Aurélia felszólalt.
-Milyen adoniszról hebegtél itt nekem?
-Óó hát Collinról.Hidd el megfogtad az isten lábát,komolyan féltékeny vagyok rád.Dögös és biztosan jó gyakornok.
-Hűű,és mivan Danielel?
-Mi lenne?Vakságot nem fogadtam.-kuncogott.

*

A szoba falai fűzöld színben ékeskedtek.Az ajtóval szemben egy cseresznyefából készült íróasztal,rajta egy laptoppal,előtte pedig egy gurulós bőr szék hevert.Az asztaltól jobbra egy szintén fekete és bőr kanapé állt,előtte pedig egy dohányzó asztal.A falon egy fekete-fehér olajfestmény volt található,melyen két angyal szerepelt.A férfi szárnyai feketék voltak,tekintete tengerkék,ellenben a nővel,kinek lénye teljes fehérségben tündökölt.
-Miss Spancer!
Aurélia ijedten hátraugrott.
-Jó napot Mrs.Hulbert.
A nő biccentett,majd leült a kanapéra,és megveregette a mellette lévő helyet.Aurélia kicsit belassulva,de rögtön oda sietett.
-Bizonyára Janet már beavatta a részletekbe,de szeretném,ha tőlem hallaná a kerek történetet.Az utóbbi számunkba,maga által megjelenített cikk remekül aratott.Az országos listán megelőztünk egy újabb sikeres magazint.Úgy gondoltam ideje feljebb lépnie a létrán,kedves.Mellesleg szereztem magának egy bájos gyakornokot.Holnap máris kezdhetnek és fel is kereshetik Samanta Winbowot,egy újabb cikk érdekében.
-Nagyon köszönöm,bár nem igazán tudom,mennyire fogok tudni helyt állni,egy gyakornok mégiscsak…
-Ugyan drágám,mint az egyszer egy.Elfogadja tehát?
A lány bólintott,majd megeresztett egy mosolyt.
-Nagyszerű,és természetesen a fizetését megemelem.
-Várjon Mrs. Hulbert!-kiáltott utána Aurélia,mert az már az ajtóból fordult vissza.-Miss Winbow,tudja…milyen…?
-Tegeződjünk, csak Beth.A hölgy Lykae.
A lány szemei kikerekedtek.Nem hiányzott neki más,mint egy dühöngő vérfarkas.Aurélia mindig is túl egyszerűen fogta fel az interjúkat,míg más elképedt,akárhányszor csak elmesélte mi dolga ,és istenigazából még az utóbbi lénnyel való találkozására is emlékezett.A Mr. kertelés nélkül kijelentette,hogy szívesen elmerítené a fogait Aurélia kecses nyakába.
-Rendben.-mosolygott.
-A kép pedig Collin ajándéka.-mutatott a nő az angyalos festményre.
A lány érezte,hogy egészen a lábujjáig elpirul,még csak nem is látta,máris ajándékot ad neki.Legközelebb már csak arra lett figyelmes hogy újra egyedül van a saját irodájában.

2 megjegyzés: